Purchase terms

Allmänt

Dessa allmänna köpevillkor gäller för Viskan spa Sverige AB (org. Nr 556820-5842) försäljning av varor via hemsidan www.viskanspa.se. Villkoren gäller när du gör köp i egenskap av konsument.

För att handla varor via www.viskanspa.se måste du ha fyllt 16 år och, förutsatt att du är under 18 år, ha fått samtycke till ditt inköp från din förälder/förmyndare. Våra produkter levereras endast inom Sverige. Om du har frågor om hur du handlar eller om våra produkter är du alltid välkommen att ringa vår kundservice, måndag – fredag mellan kl. 10.00 – 16.00 på tel. 0320-20 55 90.

Beställning

Beställning av varor görs på vår hemsida www.viskanspa.se. Genom att genomföra en beställning godkänner du dessa allmänna köpevillkor. Avtal om köp träffas när du mottar leveransbekräftelse. Beställningen bekräftas genom att skicka en orderbekräftelse till den mailadress du har uppgett.

Priser och produktbilder

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Eventuell fraktkostnad tillkommer och kostnaden beror på vilket fraktalternativ du väljer vid beställning. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Om pris eller informationen om en produkt som anges på hemsidan är felaktig och du insåg eller borde ha insett detta, kommer priset eller informationen inte att gälla för köpet. I sådana fall kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt. Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Du har rätt att reklamera varan vid fel i produktbild eller produktinformation.

Betalning

Följande betalningssätt kan användas.

  • Bankkort

VISA, Mastercard, American Express. Pengarna reserveras och dras från kontot vid transaktionstillfället. Reserveringen syns som uttag redan vid orderläggningen.

  • Internetbank

SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea kan användas. Pengarna dras från kontot i samband med godkännandet av transaktionen.

  • Delbetalning

Viskan spa Sverige AB använder för sina e-handelstjänster finansbolaget Klarna och kan därav erbjuda delbetalning i enlighet med Klarnas kreditvillkor.

  • Faktura

Viskan spa erbjuder även möjlighet till betalning med faktura genom samarbetet med Klarna. Detta samarbete gäller endast när du handlar online. Kreditvillkor samt uppgifter om avgifter och dröjsmålsräntor framgår i Klarnas kreditvillkor. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning görs. Du får i dessa fall en kopia på kreditupplysningen per post.

Fakturaavgiften är 0 kronor. Betalningsvillkoren är 14 dagars kredit och en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kronor är avgiften 29 kronor och har du handlat för 60 kronor eller mer är avgiften 60 kronor. Även dröjsmålsränta motsvarande 24% plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta tillkommer.

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.”

Klarnas villkor kan era kunder i sin helhet ta del av via följande länk; https://www.klarna.com/se/villkor/.

Säkra betalningar

Viskan spa är SSL-certifierad. SSL-certifikat är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass, så kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat. Detta innebär att du som kund är skyddad när du söker, bläddrar och handlar hos oss.

Personuppgifter

I samband med din beställning kommer dina personuppgifter behandlas av Viskan spa främst för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Viskan spa och våra samarbetspartners använder informationen, för att administrera och fullfölja din beställning, för marknadsföringsändamål och utskick av information samt i anonymiserad form för statistik och analysunderlag. För en fullständig beskrivning av vår personuppgiftsbehandling och din rätt att invända mot marknadsföringsutskick, rätt till rättelse och rätt till radering ber vi dig kontakta Viskan spa marknad@viskanspa.se om du har några frågor om personuppgiftsbehandlingen eller om du vill utöva dina rättigheter. 

Copyright

Allt innehåll på vår webbplats, så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Viskan spa Sverige AB eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Frakt och Leverans

Leveranssätt

Vi levererar till hela Sverige, vilket leveranssätt du kan välja beror på vad din beställning innehåller och adressen den ska levereras till.

Ångerrätt och retur

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Ångerfristen börjar löpa från den dag du, eller en person på uppdrag av dig, mottagit varan. Du måste meddela oss att du vill ångra ditt köp inom 14 dagar samt skicka tillbaka varan inom 14 dagar från att du meddelat Viskan spa om utnyttjande av ångerrätten. Viskan spa förbehåller sig rätten att göra värdeminskningsavdrag i det fall kund hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion. 

Du kan använda Konsumentverkets ångerblankett om du vill ångra ditt köp.

Återbetalning

När vi har mottagit meddelande och kontrollerat den returnerade varan eller bevis om att den skickats återbetalar vi snarast köpesumman (inklusive eventuell fraktkostnad) dock senast inom 14 dagar. Fraktkostnaden för att returnera varan ansvarar du som kund för. Återbetalning sker utifrån det betalningssätt som du har valt vid orderläggningen. Om du har betalat med faktura, direktbetalning eller förskottsbetalning överför vi pengarna till ditt bankkonto. Om du har betalat med kort krediterar vi retursumman på ditt kort. Återbetalning vid retur sker av Klarna. Kontakta Klarna om du har frågor gällande en återbetalning.

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc.). Därför kan vi komma att ta ut en avgift om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombud i 7 dagar. Andra liggtider för paket kan förekomma med andra leveranssätt. Observera att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan. Ej uthämtade paket debiteras kunden kostnaden för. 

Force majeure

Viskan spa ansvarar inte för försenad eller utebliven leverans som orsakats av omständighet som ligger utanför vår rimliga kontroll. Exempel på sådan omständighet är naturkatastrof, strejk, krig, terroristdåd, valutakursförändring, myndighetsåtgärd, lagstiftning, leverantörs-/produktions- eller transportstörningar.

Reklamation och tvist

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig så snart du upptäckt felet och inom skälig tid kontakta Viskan spa. Vi ersätter samtliga dina kostnader i samband med en godkänd reklamation. Reklamationer kan även göras till Viskan spa Sverige AB, Örbyvägen 29, 511 63 Skene.

Vid eventuell tvist följer Viskan spa beslut från Allmänna reklamationsnämnden. Allmänna Reklamationsnämnden nås antingen via hemsidan www.arn.se eller adress Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även klaga via EU:s onlineplattform för tvistlösning som du når via http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Kundservice

Kontakta vår kundservice genom att ringa 0320-20 55 90 vardagar mellan kl. 10.00-16 vid frågor eller oklarheter. 

Ändring av köpevillkor

Viskan spa förbehåller sig rätten att när som helst ändra villkoren i dessa allmänna köpevillkor, men de köpevillkor som du godkände vid tiden för ditt köp gäller alltid för det köpet.

Order our catalogue

This website is protected with reCAPTCHA and Google Privacy policy and Terms of use applies.