Våra spabad

Massagemunstycken


Samtliga av våra spabad är utrustade med olika typer av massagemunstycken, jets, som behandlar muskler och leder på olika sätt. Allt från de minsta jetsen som ger en kraftig djupgående punktmassage till de stora roterande jetsen som ger en skön knådande känsla över ryggen. För att maximera massagen och badupplevelsen är våra bad utrustade med olika storlekar på jetsen samt med olika funktioner på dessa. Dels så finns det riktbara fasta munstycken som ger en kraftigare fast massagestråle och dels så finns det roterande massagemunstycken, för en pulserande massageeffekt. Huvuddelen av våra massagejets är juster- och avstängningsbara var för sig, vilket skapar en stor flexibilitet för dig när du badar.

Fasta massagejets
Dessa massagejets ger en kraftfull och direkt massage, på en speciell punkt. Munstycket är riktbart, vilket gör att du kan får massagestråle där du vill ha den.

Pulserande massagejets
Massagejetsen ger en mer intensiv pulserande massageeffekt jmf med de fasta massagejetsen. Dessa jets och höjer kvaliteten på massagen rejält

Roterande massagejets
Med roterande massagejets får du en knådande massage över ett större område, jmf med fasta jets. Att masseras med våra stora roterande massagejets är så nära en ”riktig” massage du kan komma Roterande massagejets ger en lite kraftigare spiral liknande massagestråle

 

 Isolering – Ett av marknadens bäst isolerade spabad


Ingen kan vårt skandinaviska klimat bättre än vi skandinaver. Därför har vi tagit hjälp av svenska experter på isolering. Vårt samarbete har resulterat i att våra bad är isolerade i flera skikt runt hela badet, för att uppnå de bästa isolerande egenskaperna.

Bottenplattan består av en högkvalitativ ABS platta, och på detta kommer en isolerande thermomatta. Det finns olika teorier om hur ett spabad ska isoleras på bästa sätt. Vi har tillsammans med svenska experter valt den s k termosisoleringen (vilket du återfinner i våra svenska hus). Detta innebär att vi har en isolering mot själva skalet, ingen isolering i maskin/slang utrymmet men ett 45mm tjockt isoleringsmaterial i ytterramen. Andra fördelar med termoskonceptet är att värmen från pumparna återanvänds för att hålla vattnet varmt likväl som att det gör badet mycket mer servicevänligt.

Ytterst har vi en thermomatta som reflekterar bort det kalla från utsidan och reflekterar tillbaks värmen från spabadet. Detta fungerar även som en diffusionsspärr och skyddar därmed spabadet extra bra och står emot vid blåst. Vi har även ett av marknadens i särklass bästa lock – och värmen stiger ju som bekant uppåt.

Vårt lock är tjockt och gjort av en högdensitetscellplast, som till skillnad mot de flesta övriga lock på marknaden, även har mycket god isolationsförmåga efter några år.

 

Belysning


Det är detaljerna som gör helheten, och vad kan bättre höja badupplevelsen än ett stämningsfullt ljus? Samtliga av våra spabad är rikligt utrustade med belysning. En stor LED lampa för kraftfullt undervattenljus, vattennivåbelysning samt belysning kring reglage och kontrollpanel skapar ett ljussken som höjer badupplevelsen till skyarna. Belysningen har 8 olika färger och 5 olika program som du enkelt ställer in genom ett knapptryck.

 

Rent & Klart vatten


En av de viktigaste funktionerna på ett spabad är reningen av badvattnet. Ett Viskan Spa bad är väl förberett för denna uppgift och utrustat med partikelfilter, UV-C lampa eller ozongenerator, antibakteriell slang och separat cirkulationspump. Detta bidrar till både renare och klarare badvatten och en lägre driftkostnad, då detta minskar kravet på ex klor eller andra kemiska produkter.

Rening med hjälp av UV-C lampa/ozongenerator

Vi använder UV-C lampa eller ozongenerator som rening på våra spabad.

UV-C lampan från renar vattnet mycket effektivt. Denna lampa är speciellt framtagen för spabad och har upp till 50% mer UV-C effekt än andra UV-C lampor. Lampan ger ett rent, friskt och klart vatten på ett miljömässigt och luktfritt sätt. UV-C lampan håller även tillväxten av mögel, alger, bakterier och virus under kontroll och kan reducera användningen av klor och andra kemikalier med upp till 80%.Detta innebär alltså även en klart reducerad driftskostnad av ditt spa.

 Ozon renar vattnet genom att omvandla syre som effektivt håller ner tillväxten av bakterier och mögelsvamp vilket kan finnas i vattnet. När ozonet sedan lämnar badvattnet omvandlas det till vanligt syre igen, vilket innebär att det inte efterlämnar några biprodukter i vattnet.
Vår ozongenerator är anpassad efter badets storlek och vattenmängd, och är ofarligt att bada i, påverkar inte pH halten i badet så som traditionella kemikalier och gör att användningen av klor eller andra kemikalier kan minskas.

Antibakteriell slang
Vår svensktillverkade antibakteriella slang är tillverkad för att klara tufft ställda krav på både hygien och livslängd. Slangen är även flexibel i sin konstruktion, vilket minskar risken för sprickbildning och därmed läckage.

Partikelfilter
I ditt Viskan spa bad ingår det partikelfilter. Dessa har till uppgift att samla upp både stora och små smutspartiklar från ditt badvatten. Överst på filtret sitter en filterkorg som samlar upp de större partiklarna. Denna korg förhindrar att de större partiklarna fastnar i slangar och rör, vilket kan förstöra massagesystemet i ditt bad. Under filterkorgen sitter ett textilfilter, som är lätt att rengöra. Detta filter fångar upp de mindre smutspartiklarna och ger ett renare badvatten att njuta av.

Paneler


Slipp att tänka på att du måste olja in trät, eller måla om panelen. Våra paneler är tillverkade i grå kompositmaterial. Detta gör att de passar bra med de flesta trädgårdsmöbler samt är underhållsfria. Blir de smutsiga så sköljer du enkelt av dem med vanligt vatten.

Viskan Spa Sverige - Nyheter