Svensk produktion

För oss är det viktigt att känna stolthet och ha kontroll över vad vi säljer och levererar. Därför tycker vi det är bäst att tillverka våra spabad själva. Att bygga ett spabad är ett hantverk så gott som något annat. Därför känns det tryggt att veta att alla våra montörer har lång erfarenhet av att arbeta med vattenmassage system. Även våra underleverantörer är valda med omsorg då de har lång branscherfarenhet och stor kunskap inom sitt område.

För att få ett bra flöde på vattnet och ge en kraftig och skön massage, är det viktigt att slangdragningen görs på rätt sätt och med rätt typ av slang för lång livslängd. Slangarna är svensktillverkade och har ett antibaktriellt medel som försvårar för smuts, bakterier och lukt att fastna på ytan.

För låga driftskostnader även en kall svensk vinternatt krävs god isolering runt hela karet. Bottenplattan består av en högkvalitativ ABS platta, och på detta kommer en isolerande thermomatta. Det finns olika teorier om hur ett spabad ska isoleras på bästa sätt. Vi har tillsammans med svenska experter valt den s.k. termosisoleringen. Detta innebär att vi har en isolering mot själva skalet, ingen isolering i maskin/slang utrymmet men ett 45mm tjockt isoleringsmaterial i ytterramen. Andra fördelar med termoskonceptet är att värmen från pumparna återanvänds för att hålla vattnet varmt likväl som att det gör badet mycket mer servicevänligt. Ytterst har vi en thermomatta som reflekterar bort det kalla från utsidan och reflekterar tillbaks värmen från spabadet. Detta fungerar även som en diffusionsspärr och skyddar därmed spabadet extra bra och står emot vid blåst.

Sverige är världskänt för sin skog, så självklart använder vi oss av svenskt tryckimpregnerat trä i vår ramkonstruktion. Varje sida av spabadet bärs upp av tre kraftiga reglar, samt stödreglar under sätena och botten av badet.

Viskan Spa Sverige - Nyheter